Читај ми!

Kurti: Sa Vučićem o budućem dijalogu, nema nastavka prethodnog

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti izjavio je da će se ovog meseca sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem kako bi razgovarao "o predstojećem, a ne o nastavku prethodnog dijaloga".

Aljbin Kurti je rekao da je to prvi sastanak i da "možemo da vidimo šta bi moglo da bude sledeće poglavlje dijaloga. To je sastanak za sledeći dijalog, ali nije nastavak prethodnog dijaloga".

Kurti je to rekao posle sastanka sa Vjosom Osmani, sa kojom je razgovarao o datumu lokalnih izbora.

Preneo je da se do sada sastao sa dvojicom od trojice lidera opozicionih partija i da će u kontekstu dijaloga imati raspravu u skupštini u vezi sa trenutnim stanjem u dosadašnjem procesu dijaloga, da vide gde su u pogledu prethodnih sporazuma, njihove primene i uticaja, prenose mediji na albanskom.

"U međuvremenu, sastanak koji će se održati u Briselu nije sastanak za nastavak dijaloga. To je prvi sastanak na kojem se prvi put očekuje da se suočim sa predsednikom Srbije, s kojim se nikada u životu nisam sreo, ako izuzmemo sto sa preko 30 ljudi u februaru 2020. godine na Konferenciji o bezbednosti, koja se tradicionalno održava u Minhenu", rekao je Kurti.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво