Читај ми!

Dačić u Moskvi: Srbija se nikad neće pridružiti sankcijama protiv Rusije

Delegacija Skupštine Srbije koju predvodi predsednik parlamenta Ivica Dačić u poseti je Moskvi. Razgovara se ne samo o unapređenju odnosa dveju država već i o zakonskom preciziranju, svih ranijih dogovora i o jedinstvenom nastupu u međunarodnim telima.

Osam meseci od stupanja na fukciju predsednika Skupštine Srbije, prva adresa za službeno putovanje Ivice Dačića je Moskva.

Posetu je otpočeo polaganjem venaca na Grob neznanom junaku, a nastavio susretom sa predsednicima oba doma ruske Dume.

"Želim da zahvalim Rusiji na velikoj podršci koju nam pruža u odbrani našeg teritorijalnog integriteta, kada je reč o problemu Kosova i Metohije. Isto tako, Srbija se nikad neće pridružiti sankcijama koje bilo koje međunarodno telo ili pojedina zemlja bilateralno primenjuje i donosi odluke protiv Ruske Federacije", istakao je Dačić.

U tom cilju, dve države usaglasavaće stavove i na nastupima u međunarodnim organizacijama.

"Radićemo zajedno na globalnom planu, a već krajem godine imaćemo zajedničke sednice parlamenta", naveo je Vjačeslav Volodin, predsednik Ruske dume.

Planirano je da se predsednik Skupštine sastane sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom, a teme će, kako saznajemo, biti spoljnopolitički izazovi, situacija u regionu, podrška Rusije, stanje na Kosovu i Metohiji i situacija u Bosni i Hercegovini.

Takođe, planirano je da se Ivica Dačić obrati poslanicima u ruskoj Dumi.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи