Читај ми!

Stranka moderne Srbije neće učestvovati u Radnoj grupi za međustranački dijalog

Stranka moderne Srbije saopštila je da neće učestvovati u Radnoj grupi za međustranački dijalog bez posredovanja evroparlamentaraca jer ne želi da ta organizacija ili njeni predstavnici postanu, kako se navodi, samo dobar izgovor onima koji bi da integritet krhkog i tek započetog dijaloga u Srbiji naruše svojim ucenama.

U saopštenju Stranka moderne Srbije je navela da je predstavnik "Dosta je bilo" insistirao da se iz Radne grupe isključi ili Tatjana Macura iz SMS ili on, čime je na samom početku doveo u neprijatnu situaciju predsednika Narodne skupštine i organizatore, kao i ostale učesnike Radne grupe.

Stranka je imajući u vidu "koliko mnogo tolerancije, truda i rada je potrebno da se dijalog uspostavi i koliko malo je potrebno da se dijalog prekine ili unizi, a koliko je predsedniku DJB stalo da na mestu omiljenog desnog opozicionara zameni Vojislava Šešelja", donela odluku da mu ne pružao priliku da u SMS nađe izgovor za neki novi incident, jer interes građana Srbije mora biti stavljen ispred svih.

"Ostajemo učesnici dijaloga na oba koloseka, sa i bez posredovanja Evropskog parlamenta, s tim što jedino nećemo biti deo Radne grupe čiji ćemo rad sa velikom pažnjom pratiti", poručila je SMS.

Predloge koji se tiču ograničenja učešća grupa građana na republičkim izborima u cilju sprečavanja finansijskih i drugih malverzacija, jednostavnije predizborne administracije za registrovane stranke, ograničenih finansija za potrebe kampanje i poboljšanje stanja u medijima SMS će direktno poslati predsedniku Skupštine Ivici Dačiću, kao i predsedniku Radne grupe Dejanu Đurđeviću.

Prvi sastanak Radne grupe za međustranački dijalog bez posredovanja stranaca koji je sazvao Dačić treba da bude danas održan.

Prema pisanju medija, članovi te grupe su Ivica Dačić, šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović, predsednik Radne grupe za saradnju sa OEBS Dejan Đurđević, predsednik DJB Saša Radulović i predsednik Dveri Boško Obradović.

U grupi su i predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović, predstavnica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski, predsednik POKS-a Žika Gojković, kopredsednica SMS Tatjana Macura i zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj. 

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво