Koalicioni sporazum DS-a i SPO-a u ponedeljak

Demokratska stranka i Srpski pokret obnove potpisaće u ponedeljak koalicioni sporazum o saradnji koji sadrži načelne principe rada nove Vlade Srbije.

Potpredsednik SPO-a Srđan Srećković rekao je da će ta partija sa DS-om potpisati koalicioni sporazum kojim će definisati principe rada buduće vlade.

"Važno je da napravimo čvrst koalicioni sporazum u čijem će prvom planu biti ubrzanje procesa evropskih integracija i razvoj demokratskih institucija u Srbiji", rekao je Srećković.

Sporazum uključuje i borbu protiv korupcije, jer je to jedan od prioriteta države.

SPO će u novoj Vladi Srbije voditi Ministarstvo za dijasporu, rekao je Srećković i dodao da će se do ponedeljka znati ime funkcionera stranke koji će biti na čelu tog ministarstva.

U prethodnoj Vladi premijera Vojislava Koštunice, od 2004. do 2007. godine, SPO je takođe vodio Ministarstvo za dijasporu na čijem je čelu bio funkcioner te partije Vojislav Vukčević, a njegov zamenik bio je predsednik Izvršnog odbora SPO Aleksandar Čotrić.

Trivan: Borba protiv korupcije među prioritetima

Portparol DS-a Jelena Trivan rekla je da će borba protiv korupcije biti jedan od najvažnijih zadataka buduće vlade i da je to "bazična tačka" oko koje je DS postigao dogovor sa svojim koalicionim partnerima.

"To je jedan od najvažnijih zadataka buduće vlade, jer je korupcija jedan od najvećih problema koje postoje u društvu", kazala je Trivan.

Kada su počinjali pregovori o budućoj vladi jasno je rečeno da ta vlada treba da se zasniva na pet osnovnih principa, kao i da se nakon toga, podsetila je Trivan, dodaju neki novi principi kojima bi se obogatila politika.

Principi, pored borbe protiv korupcije, podrazumevaju, borbu za teritorijalni suverenitet Srbije i nastavak evropskih integracija, rekla je Trivan.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво