Читај ми!

Vulin od hrvatskih kolega zatražio objašnjenje za incident u Borovu

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin zatražio je od hrvatskih kolega objašnjenje o povodom današnjeg događaja u Borovu Selu u kojem je grupa muškaraca marširala uz povike "Oj, Hrvatska mati, Srbe ćemo klati" a prema pisanju na mrežama, za njima je išao i policijski automobil.

Aleksandar Vulin izjavio je da "ustaško divljanje u mestima u Hrvatskoj gde žive Srbi nije novost, pa čak ni kada im se smrt priziva na pravoslavni Vaskrs, ali jeste novost da policija Hrvatske poslušno sledi siledžije i kukavice, dok prete Srbima u Borovu Selu klanjem i ubijanjem", navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako se navodi, Vulin je, putem zvaničnih kanala, zatražio od hrvatskih kolega da daju objašnjenje o incidentu kao i da, ako je sve što je na snimku deljenom putem društvenih mreža istina, učine sve da i takozvani navijači "Dinama" i policajci koji su ih čuvali dok su Srbima pretili smrću, budu primereno kažnjeni.

"Činjenica da postoje ustaše, ne govori ništa ni o Hrvatima, ni o hrvatskoj državi, ali ako ne budu kažnjeni i oni i policajci koji ih štite, to će mnogo govoriti i o Hrvatima i o hrvatskoj državi", poručio je Vulin.

Hrvatska vlada saopštila je da najoštrije osuđuje skandaloznu provokaciju i govor mržnje skupine navijača u Borovu Selu kraj Vukovara.  

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво