Читај ми!

Vučić sa Godfrijem: Jačanje saradnje sa SAD jedan od spoljnopolitičkih prioriteta za Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u razgovoru sa ambasadorom SAD Entonijem Godfrijem, istakao je da je dogovor o normalizaciji ekonomskih odnosa postignut u Vašingtonu komplementaran sa aktivnostima EU i korak u pravcu normalizacije odnosa Beograda i Prištine. Predsednik je izrazio zahvalnost na kontinuiranoj podršci Vašingtona na putu punopravnog članstva Srbije u EU, koji predstavlja jedan od njenih prioritetnih spoljnopolitičkih ciljeva.

Predsednik Vučić je istakao da je Srbija uvek spremna za otvoren dijalog sa Prištinom, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima.

Vučić je izrazio zahvalnost na kontinuiranoj podršci Vašingtona na putu punopravnog članstva Srbije u EU, koji predstavlja jedan od njenih prioritetnih spoljnopolitičkih ciljeva.

"Od velikog značaja nam je američka podrška u procesu evrointegracija naše zemlje. SAD bi mogle da sugerišu svojim evropskim partnerima da je napredak Zapadnog Balkana u oblasti evropskih integracija neophodan, pre svega zbog mogućnosti da i same zemlje kandidati u određenom trenutku osete zamor od konstantnog odsustva napretka. Reforma naših društava je sama po sebi cilj, ali ishod, takođe, mora biti izvestan i jasan", naglasio je predsednik Vučić.

Istakao je da je jačanje saradnje sa SAD jedan od spoljnopolitičkih prioriteta za Srbiju i da veruje da je želja za čvršćim vezama obostrana.

Stoga je naglasio da bi češće posete na visokom nivou potvrdile takvu opredeljenost dveju zemalja i u isto vreme izrazio nadu da bi američki predsednik mogao da poseti našu zemlju, navodi se u saopštenju.

Predsednik Vučić i ambasador Godfri su se saglasili da je potrebno više projekata od obostranog interesa i, s tim u vezi, naglasili značaj angažovanja regionalne kancelarije Međunarodne razvojne finansijske korporacije DFC u Beogradu.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво