Читај ми!

Hajko Mas doputovao u zvaničnu posetu Srbiji

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas doputovao je u zvaničnu posetu Srbiji. Na beogradskom aerodromu ministra Masa, koji je došao iz Prištine, dočekao je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa Masom pre podne a tokom dana planirano je i otvoranje nove ambasada Nemačke u Beogradu.

Ministar spoljnih poslova Nemačke izjavio je tokom boravka u Prištini da je rešavanje pitanja regiona kroz nove granice opasna i nimalo realna tema, dodajući da je srećan jer će takav pristup biti odbačen.

Hajko Mas je rekao da želi da jasno podvuče da "rešavanje izraženih pitanja crtanjem linija na kartama smatramo ne samo nerealnim, već i opasnim".

Šef nemačke diplomatije još jednom je izrazio podršku koju Nemačka daje procesu dijaloga i predstavniku EU Miroslavu Lajčaku. 

Ministar Selaković je ranije ocenio poruke predstavnika Prištine da će preispitati Briselski sporazum kako bi "resetovali" dijalog sa Beogradom skandaloznim, čime pokazuju da Priština suštinski neće dijalog.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво