Vučić i Tanin uoči sednice SB UN o dijalogu

Specijalni predstavnik generalnog sekretara i šef Unmika Zahir Tanin razgovarao je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o važnosti nastavka dijaloga Beograda i Prištine, sveobuhvatnom sporazumu i intenziviranju procesa očuvanja i unapređenja regionalnog mira i stabilnosti.

Kako je objavljeno na sajtu Ujedinjenih nacija Vučić i Tanin su razgovarali uoči sednice Saveta bezbednosti UN na kojoj će se raspravljati o izveštaju generalnog sekretara Antonija Guteresa o radu Unmika, što je deo redovnih konsultacija uoči sednice.

"Tanin i predsednik Vučić razmenili su stavove o pitanjima povezanim sa normalizacijom odnosa Beograda i Prištine, pri čemu je Tanin ponovio posvećenost UN u podršci dijalogu uz pomoć EU", piše u saopštenju objavljenom na sajtu UN.

Dan ranije Tanin je razgovarao sa premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem o dijalogu i normalizaciji odnosa.

Takođe, njih dvojica razgovarali su i o drugim pitanjima od zajedničkog interesa i načinima podrške vladinoj agendi za jačanje vladavine zakona, borbu protiv korupcije i poboljšanje odnosa među zajednicama.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво