Poslanička pitanja o zahtevu za izgradnju memorijalnog kompleksa OVK

Sednica republičkog parlamenta je počela postavljanjem poslaničkih pitanja izvršnoj vlasti i nadležnim institucijama.

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević pitao je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja da li je podnet zahtev opštine Bujanovac ili mesne zajednice Veliki Trnovac, za odobrenje gradnje memorijalnog kompleksa jednom od lidera tzv "UČK" Ridvanu Ćazimiju, zvanom kapetan Leši.

Milićević je u Skupštini Srbije ocenio da je reč o najnovijim provokacijama Alabanaca koji, kako kaže, u Velikom Trnovcu nameravaju da grade takav kompleks.

"Zaboravljaju da i opština Bujanovac mora da poštuje zakone Srbije, bez obzira na pripadnost njenih građana. U Srbiji postoji zakon kojim je precizno regulisano kome se i pod kojim uslovima mogu graditi memorijalni spomenici. To sigurno nije omogućeno onima koji su učestvovali u terorističkim akcijama", rekao je Milićević u parlamentu.

Funkcioner SPS je ukazao da i iz Prištine takođe stižu provokacije, navodeći da je Aljbin Kurti najavio još pre izbora uvođenje recipročnih mera za Srbiju, te sada i za ostale zemlje koje ne žele da prihvate suverenitet Kosova.

Bilo je i izjava drugih predstavnika sa KiM da će ujediniti sa Albanijom, ako teba i puškama, rekao je Milićević, ocenjujući da takav ratno huškački govor nije put za rešavanje pitanja KiM.

On je dodao da se dijalog Beograda i Prištine namerno gura u ćorsokak i da zabrinjava ćutanje Evrope koja je za taj dijalog preuzela odgovornost.

Poslanica Saveza vojvođanskih Mađara Rozalija Ekres rekla je da Novinsko izdavačka kuća "Mađar so", u okviru koje je štamparija "Forum", ima problem sa obezbeđivanjem stručnog kadra štamparske struke.

Ona je pitala nadležne u Ministarstvu prosvete da li će biti dopuna i izmena Zakona o dualnom obrazovanju kako bi se veći broj učenika školovao po ovom sistemu za tehničare štamparske i grafičke struke.

 

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво