Читај ми!

Kancelarija za KiM: Sramna kazna Krstiću, žrtva političkog progona iz Prištine

Kancelarija za Kosovo i Metohiju izražava najdublje ogorčenje i protest zbog sramne kazne od 14 i po godina zatvora na koju je danas pred Osnovnim sudom u Prištini osuđen Zlatan Krstić zbog navodnog zločina nad civilima.

U saopštenju Kancelarije za KiM se navodi da je Zlatan Krstić osuđen na drakonsku kaznu zatvora iako ga nijedan od dvadesetak svedoka nije prepoznao kao počinioca zločina niti video u izvršenju zločina koji mu se stavlja na teret.

Na ovaj način njemu je uskraćeno, kako se navodi, pravo na pravično suđenje, a sam Krstić još jedna je žrtva političkog progona iz Prištine.

"Ponovo se na delu pokazuje da se Srbima na Kosovu i Metohiji sudi po etničkoj liniji, a da sudije presude donose bez utemeljenja na činjenicama i dokazima", ističe se u saopštenju.

Advokat koga je Krstiću angažovala Kancelarija za Kosovo i Metohiju uložiće žalbu na ovu presudu koja je drastični primer pristrasnosti i ostrašćenosti sudskih instanci u Prištini.

"Ovakvim sudskim odlukama Srbima se jasno šalje poruka da na Kosovu i Metohiji za njih nema mesta, ni prava ni pravde. Prema Srbima se iskazuje otvoreni animozitet i netrpeljivost, a ova presuda kao i one pre nje imaće ozbiljne implikacije na povratak Srba na Kosovo i Metohiju", zaključuje Kancelarija za KiM.

понедељак, 13. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара