Читај ми!

EP glasa o izveštaju Bilčika o Srbiji – krajem marta tekst u formi rezolucije

Poslanici spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta glasali su o amandmanima na izveštaj o Srbiji izvestioca Vladimira Bilčika. O izveštaju u celini glasa se večeras, a rezultati će biti poznati sutra. Posle glasanja, Evropski parlament bi krajem marta trebalo da usvoji tekst izveštaja o Srbiji u formi rezolucije.

Rad na daljinu u uslovima epidemije zakomplikovao je i glasanje o izveštaju.

Umesto glasanja dizanjem ruke na fizičkoj sednici odbora, poslanici glasaju elektronskom poštom i to u dva navrata – najpre jutros o različitim amandmanima, a zatim kasno po podne i o izveštaju u celini.

Rezultati glasanja i konačni sadržaj biće poznati tek sutra pre podne, kada se očekuje da će o tome govoriti izvestilac Bilčik i eventualno i drugi evropski poslanici.

Od skoro 400 podnetih amandmana, pregovorima između poslaničkih grupa došlo se do 38 kompromisnih amandmana.

Neki od kompormisnih amandmana u kojima se govori o potrebi opipljivijih rezultata u borbi protiv korupcije, naišli su na kritike zvaničnog Beograda.

U većini predloženih amandmana su u odnosu na originalni tekst pooštrene formulacije i kritike u oblasti borbe protiv korupcije, fukcionisanja Skupštine i stanja medija, dok se pozitivniji komentari odnose na regionalnu saradnju i dijalog sa Prištinom.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво