Читај ми!

Vučić o dijalogu sa Prištinom: Branićemo svoje interese, bez obzira na gotovo beznadežnu situaciju

Srbija zna šta su njeni nacionalni i državni interesi i nastaviće da se bori za svoj narod, i njegova prava bez obzira na to što je situacija gotovo beznadežna, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitan da prokomentariše da li Srbija ima odgovor na nove pritiske iz Prištine i Vašingtona i najave o novoj platformi za nastavak dijaloga.

Aleksandar Vučić je istakao da je dijalog i razgovor sa Prištinom najvažniji, ali ako oni misle da to nije potrebno, i da će na taj način svoje probleme da reše, kaže da sa tim nema problem.

"Nemate adekvatan odgovor, vidim da nam i unutrašnje prilike rešava Aljbin Kurti koji se raspričao o tome kako bi Srbija trebalo da izgleda i ko bi trebalo da bude na vlasti. Stanete, ćutite, pustite ih, svi su jaki i pametni. Mi ćemo da ih pustimo, neka oni rade svoj posao, mi ćemo svoj", rekao je Vučić novinarima na aerodromu posle dočeka vakcine "Astra-Zeneke" na beogradskom aerodromu.

Povodom toga što Kurti kaže da ga ne zanima dijalog sa Beogradom, već sa Srbima na Kosovu, Vučić napominje da predstavnici Srba sa Kosova nisu oni što dobiju 0,62 ili oni koji dobiju dva posto, već oni koji dobiju 95 odsto.

"Pokušali su oni na sve načine da instališu Srbe sa kojima hoće da razgovaraju od Rašića do Rade Trajković, pa im nije pošlo za rukom. Možete da kupite nekoga, a 95 odsto ljudione možete", istakao je predsednik.

Ukazao je i da je za nas ovakva situacija izuzetno teška, gotovo beznadežna, posle 2004, 2008 i 1999. ali da nama ostaje da se i dalje borimo za svoj narod, njegove interese i naše pravo, a dodaje, videćemo dokle i kako.

"Nama će biti teško, a njima je, kako kažu sve lako. Videćemo to lako kako će biti", zaključio je predsednik.

"Telekom neće više biti džak za udaranje zbog tajkunskih interesa"

Vučić je, u izjavi novinarima, posle dočeka vakcine "Astra-Zeneke" na beogradskom aerodromu, upitan za izveštaj Evropskog parlamenta u kome se pominje "Telekom", Jovanjica i Krušik, naglasio da "Telekom" neće više biti džak za udaranje samo da bi dvojica bili bogatiji i imali politički monopol nad svim.

On je istakao da je posao "Telekoma" da se bori na tržištu.

"Zahvaljujući normama koje smo mi doneli imate mogućnost da osim da budete kablovski operater možete da proizvodite program, što nemate pravo u mnogim drugim zemljama. Ali mislili smo da je to važno za slobodu izjašnjavanja i medija. Smatrali smo da je dobro da i tajkuni budu konkurencija državnim kompanijama" objasnio je Vučić.

Istakao je da je nemoguće da kompanija, u kojoj ima državnog udela, bude, kako je rekao, išutirana sa tržišta.

"Želim uspeh 'Telekomu' pošto je to kompanija naših grđana, i kažem da ona ne može biti uništavana"; naglasio je on.

"Šta je problem s Jovanjicom? Država rešila, pohapsila..."

Na novinarsko pitanje kako komentariše izveštaj EP, odnosno amandmane na izveštaj, od kojih se u jednom navodi i zahtev nekolicine poslanika za rezultatima u slučajevima Krušik, Jovanjica, "Telekom", i šta će Srbija uraditi po tom pitanju, Vučić je odgovorio:

"Da se razreši afera Jovanjica? Država je razrešila, pohapsila ljude".

On je upitao šta je afera u Jovanjici, da li to, što su se, kaže, pojavila dvojica koja nešto imišljaju, pa izgube i privatno na sudu.

"Mislite da lažima neko može da ostvaruje politički profit? Ne može, pa makar bio iz Evropskog parlamenta", rekao je Vučić.

"Šta je problem u Jovanjici? Izgleda da niko ne zna, osim što volite da slušate razne priče, jer kada god pitam - niko ne zna ništa da mi kaže osim gluposti koje slušam od pojedinih secikesa, koje drugo i ne znaju da kažu", rekao je Vučić.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво