Читај ми!

Brnabić: Podrška OEBS-a u gotovo svim važnim reformskim procesima

Premijerka Ana Brnabić ocenila je, u razgovoru sa novoizabranim šefom Misije OEBS-a u Srbiji ambasadorom Janom Bratuom, da je saradnja sa ovom međunarodnom organizacijom, od samog njenog uspostavljanja u Srbiji, primer dobrog partnerskog odnosa i velika podrška u gotovo svim važnim reformskim procesima u zemlji.

Čestitajući ambasadoru Bratuu na novoj funkciji, predsednica Vlade zahvalila je predstavnicima Misije OEBS-a u Srbiji na konstruktivnoj saradnji i podršci u oblasti jačanja institucija i civilnog sektora, vladavine prava, jačanja ljudskih i manjinskih prava, kao i podsticanju dijaloga na nacionalnom i regionalnom nivou, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju s medijima.

Ana Brnabić je istakla da naročito ceni ulogu OEBS-a u oblasti medija i učešću, kako u procesu usvajanja Medijske strategije, tako i u Radnoj grupi koja se bavi bezbednošću novinara.

Šef Misije OEBS-a poručio je da je ova oblast visoko na agendi rada Misije i ključ saradnje sa institucijama, ali i civilnim društvom u Srbiji. Najavljujući dalje učešće ove organizacije u radu Radne grupe za bezbednost novinara, pre svega kroz direktnu pomoć aktivnostima i projektima definisanim Akcionim planom, Bratu je objasnio da je ovo dobar model saradnje koji obuhvata sva tri činioca.

Ambasador Bratu je poručio da će OEBS nastaviti da pruža podršku i u procesu reforme pravosuđa, ali i u drugim prioritetnim pitanjima, kako bi Srbija brže ostvarila svoje reformske ciljeve.

Premijerka Brnabić obavestila je predstavnike OEBS-a da je u toku priprema usvajanja Nacionalne strategije za sprečavanje i suzbijanje nasilja nad ženama u porodici i partnerskim odnosima 2020-2025, kao i priprema Nacrta zakona o rodnoj ravnopravnosti.

Šef Misije OEBS-a iskoristio je priliku da čestita Srbiji na izuzetnim rezultatima i uspešnom sprovođenju imunizacije svojih građana, a donacije vakcina susednoj Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori označio kao čin prijateljstva i dobre saradnje u regionu.

Predsednica Vlade istakla je da očekuje da će proces vakcinacije uskoro dati rezultate, a da je priprema za proizvodnju vakcina u Srbiji značajna, ne samo za naše građane, već i čitav region. Trenutna situacija zahteva veću saradnju regiona, istakla je premijerka i objasnila da zaštita građana i oporavak srpske ekonomije nije moguć bez čvrste saradnje sa susedima i uzajamne regionalne podrške.

Premijerka je poželela šefu Misije OEBS-a u Srbiji mnogo uspeha na novoj funkciji i istakla da će Vlada Srbije i dalje podržavati aktivnosti Misije zajednički planirane i usklađivane sa napretkom i stvarnim potrebama zemlje na njenom reformskom putu.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво