Читај ми!

Vučić sa ministrom spoljnih poslova Severne Makedonije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ministra spoljnih poslova Severne Makedonije Bujara Osmanija, sa kojim je razgovarao o jačanju dobrosusedskih odnosa dveju zemalja, između ostalog, i rešavanjem svih pitanja dijalogom, unapređenjem ekonomske saradnje i međusobnom podrškom na evropskom putu.

Predsednik Vučić je naveo konkretne projekte koji bi doprineli boljem povezivanju i ekonomskoj saradnji dveju zemalja, poput modernizacije železničke pruge do Skoplja i jačanja infrastrukture na graničnim prelazima.

Vučić je rekao da su dobri odnosi Srbije i Severne Makedonije od najveće važnosti za ceo region.

On je istakao "mini Šengen" kao primer uspešne saradnje, na dobrobit građana i u korist ekonomskog razvoja zemalja, aktivno uključenih u tu inicijativu. Predsednik Vučić je izdvojio značaj Memoranduma koji su potpisale Srbija, Severna Makedonija i Albanija, a koji omogućava međusobnu pomoć i saradnju njihovih zdravstvenih sistema za lečenje obolelih od kovida-19.

Osmani je zahvalio za donaciju vakcina, koje je predsednik Vučić u nedelju uručio premijeru Zaevu, a koje su omogućile da počne vakcinacija severnomakedonskih građana i, kako je rekao, probudile novu nadu.

Predsednik Vučić je takođe rekao da Srbija podržava evropske integracije Severne Makedonije.

Dvojica sagovornika su razgovarala i o unapređenju položaja Srba u Severnoj Makedoniji, odnosno Makedonaca u Srbiji.

Osmani je razgovarao i sa predsednikom Skupštine Ivicom Dačićem, predsednicom Vlade Anom Brnabić i sa srpskim kolegom Nikolom Selakovićem. 

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво