Читај ми!

Brnabićeva o borbi protiv organizovanog kriminala: Očekujte iznenađenja u budućnosti

Premijerka Ana Brnabić prenela je da u slučaju osumnjičenih za pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi postoje novi dokazi, da se istraga nastavlja i najavila da se mogu očekivati iznenađenja u budućnosti.

Brnabićeva je, upitana da li raspolaže novim informacijama, da li su prikupljeni novi dokazi, odgovorila potvrdno, ali je dodala da o njima ne može da govori u ovom trenutku.

"Istraga se nastavlja, možete očekivati iznenađenja u budućnosti", rekla je Ana Brnabić odgovarajući na pitanja novinara na vanrednoj pres-konferenciji.

Na konstataciju da je istraga počela nakon što je predsednik Aleksandar Vučić na kolegijumu BIA rekao da se pohapse svi koji misle da imaju pravo da ubijaju i pitanje da li je to javno priznanje da bezbednosni organi ne rade po zakonu, već čekaju politički nalog, Brnabićeva je kazala da je očigledno da je u celom procesu neko ko je radio za državu, radio i za mafiju.

"Imamo rat protiv mafije, koja je imala nekog u državnim strukturama u MUP-u i možda drugim bezbednosnim strukturama. Nema šta bolje nego da dođe predsednik i kaže – 'ljudi, da se razumemo, ko ne radi svoj posao biće oštro sankcionisan. Ne može mafija biti jača od države'. Od tada počinje istraga protiv svih ljudi bez obzira gde rade, na kojoj su funkciji i da li pripadaju nekoj stranci", objasnila je premijerka.

Naglasila je da je, kada su postojala prva saznanja, predsednik objavio sveopšti rat protiv mafije i dobio aplauz od pripadnika BIA, koji su spremno prihvatili tu borbu.

"Videli smo nakon nekoliko meseci obaveštajnog rada rezultat do kojeg se došlo da je pao klan koji je jači, ozbiljniji i opasniji, od tada Zemunskog klana", tvrdi Brnabić.

Kazala je i da je ponosna da nije, kao ranije, došlo do akcije kada je neko sa vrha države ubijen već da se preventivno delovalo.

Izjave Kurtija ne iznenađuju, ali su "za žaljenje"

Predsednica Vlade Ana Brnabić ocenila je da izjave lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija, koji je i kandidat te stranke za premijera, da mu dijalog sa Beogradom nije prioritet – nisu iznenađujuće, ali su "za žaljenje".

Premijerka je na pres-konferenciji u Vladi Srbije izjavila da to jeste za žaljenje i ukazuje na neozbiljnost političkih elita u Prištini.

"Smatram da je dijalog jedini način za dogovor o normalizaciji odnosa dveju strana i za napredak i stabilnost. Uostalom, Priština bez tog dijaloga nema naročitu perspektivu jer više od polovine zemalja sveta nije priznalo tzv. nezavisno Kosovo", istakla je premijerka.

Brnabićeva je dodala da samo kroz dijalog Priština može da dođe na put evropskih integracija na kojem, kaže, pet zemalja članica EU takođe nije priznalo nezavisno Kosovo.

Osvrćući se na izjavu Kurtija da je potrebno veće učešće SAD u dijalogu, te da je potrebno podstaći "transatlantsku perspektivu", Brnabićeva je primetila da je Kurti, koliko se seća, prvo bio protiv Vašingtonskog sporazuma.

"Ali i to govori o posvećenosti ili ozbiljnosti političara u Prištini. Mi, za razliku od njih, ne dajemo suprotstavljene izjave svakih nekoliko dana", konstatovala je premijerka.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара