Читај ми!

Vučić o hapšenju dvojice policajaca: Dogovorili se da zapravo nisu videli pištolj

Predsednik Aleksandar Vučić je na konferenciji govorio i o borbi protiv kriminala, kao i o hapšenju dvojice policajaca.

Aleksandar Vučić je na konferenciji za medije rekao da su policajci koji su privedeni poslati na pretres određenog objekta u koji je BIA već ugradila prislušne uređaje da prati kriminalnu aktivnost kriminalaca.

"Onda su ušli da pretresu stan i onda konstatuju da vide pištolj. I dogovore se da u stvari nisu videli pištolj. Zato su policajci uhapšeni. Onda se zapitate ko je neke ljude dovodio na određene pozicije i opet pravite mozaik ko ih je štitio, ko ih je dovodio i ko je stajao iza njih", naveo je Vučić.

Dodao je da je odlučnost da se pobedi mafiju toliko velika da ne postoji laž kojom će ga uplašiti i kojom će ga pobediti.

Kako je juče saopštio MUP, pripadnicima MUP-a P. L. i B. V. određeno je zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da su svesno i voljno površno pretresli jedan stan kako ne bi pronašli predmete krivičnog dela.

Predsednik Srbije je naglasio da je bilo interesantno kako je u borbi između dve mafijaške grupe jedna od njih imala pristup informacijama o kretanju pripadnika druge mafijaške grupe i da je sa lakoćom izvršavala najteža krivična dela protiv njih.

"Ne bih isključio mogućnost, prema saznanjima koja imamo da su različiti visoki funkcioneri u tome učestvovali, različitih službi i policije, pomagali na različite načine, a onda je to učešće u zločinu bez presedana", naveo je Vučić.

Dodao je da, na operativnom nivou, gotovo da nema sumnje da bi bilo teško da se takve stvari učine bez podrške, pomoći i prećutne saglasnosti.

"Upravo zbog toga ovako žustro, ovako oštro, ovako žestoko radimo, ovako naporno i ovako energično da se takvima suprotstavimo", rekao je predsednik.

"Nikad bolja koordinacija BIA-e i MUP-a" 

Vučič je koordinaciju BIA-e i MUP-a i napomenuo da oni nikada nije bila bolja koordinacija, kao i da nikada nisu bili bolje povezani, kao i hrabrost i odlučnost tužioca za organizovani kriminal.

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara kako je moguće da se takva kriminalna grupa stvori, rekao da su stvorene dve kriminalne grupe, ali da nijedna nije iz Srbije.

"Obe su nam uvezene iz Crne Gore, ali Beograd je bio strahovito važan i kao logistički centar i kao tržište za drogu", naglasio je Vučić.

Predsednik je naveo da Belivuk i ostale vođe imaju svog gazdu koji je danas na teritoriji Crne Gore.

"Mislim da je pokušano njegovo ubistvo, a onda stvarnog ili tobožnjeg organizatora tog ubistva, tog kriminalca su isekli na komade ovde, jer je ta podružnica beogradska, tog crnogorskog klana izvršavala te zadatke", kazao je Vučić.

Dodao je da je reč o uvezenoj mafiji, uvezenim ubicama i kriminalcima i da je onda stvorena njihova strahovito snažna podružnica u Srbiji koja je zahvaljujući veličini narko-tržišta i ogromnim zaradama uspela da stvori vojsku bez vrhovnog komandanta i armadu "kojoj sada stajemo na rep".

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво