Читај ми!

Brnabić: Vlada će nastaviti da ulaže u zdravstvo i prosvetu

Prioritetne oblasti Vlade Srbije i dalje će biti zdravstvo i prosveta, izjavila je premijerka Ana Brnabić nakon obilaska radova na novoj zgradi FON-a i najavila investicije u obrazovanje od vrtića do fakulteta.

Ana Brnabić je navela da su radovi na novoj zgradi FON-a počeli u martu, nedelju dana nakon proglašenja vanrednog stanja i da nijednog momenta projekat nije zaustavljen, bez obzira na vanredne okolnosti i vanredne finansijske izdatke zbog virusa.

"Sve projekte na kojima smo radili ili su planirani su nastavljeni. Bez obzira na okolnosti radovi na novoj zgradi FON-a ne kasne i biće završeni u roku 13. novembra ove godine", rekla je premijerka.

U planu je da se radi nova zgrada ETF-a, ali i kompleks zgrada umetničkih fakulteta - Fakultet likovne umetnosti, Muzičke umetnosti, Fakultet primenjene umetnosti.

Premijerka je najavila i postavljanje kamena temeljca za novu zgradu BioSens instituta u Novom Sadu.

"Trudimo se da investiramo u obrazovanje od predškolskih ustanova do fakulteta. Decenijama se nije ulagalo u obrazovanje kako se to radi danas", navela je Brnabić.

Podsetila je da je završena nova zgrada Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, nova zgradu Elektronskog fakulteta u Nišu.

Ministar prosvete Branko Ružić naveo je da će sa novom zgradom FON-a biti duplirani prostorni kapaciteti, što će omogućiti da se upiše veći broj studenata.

"FON-u je jedan od najačih fakulteta iz oblasti organizacije mendžmenta i informacionih sistema i tehnologija u Jugoistočnog Evropi", rekao je Ružić i dodao da je svake godine sve veće interesovanje za taj fakultet jer su mladi ljudi sa diplomom FON-a konkurentni na tržištu.

Dekan FON-a Milija Suknović rekao je da je taj fakultet uspeo da dobije međunarodnu akreditaciju vodećeg akreditacionog tela ASIIN iz Nemačke.

"To znači da se diploma FON-a ne nostrifikuje, ne prevodi", rekao je Suknović.

Nova zgrada FON-a imaće više od 6.000 metara kvadratnih, a vrednost ugovorenih radova je 6,6 miliona evra.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво