Читај ми!

PUPS: Podrška paketu pomoći, penzioneri će dobiti ukupno 110 evra

PUPS podržava još jedan paket pomoći privredi i građanima koji je najavio predsednik Republike Aleksandar Vučić, i ocenjuje ga kao nastavak ozbiljnog i uspešnog reagovanja države na teške okolnosti u društvu nastale usled pandemije.

Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) smatra da je od posebnog značaja najavljena mera koja, prema rečima predsednika, predviđa da "u maju i novembru svi građani Srbije koji se budu prijavili, dobiju po 30 evra u dinarskoj protivvrednosti, dok će penzioneri dobiti još 50 evra. To znači da će penzioneri dobiti ukupno 110 evra pomoći".

"Imajući u vidu da je prosečna penzija u Srbiji 27.775 dinara, poljoprivredna penzija tek nešto više od 11.000 dinara, a da vreme pandemije za penzionere i stara lica iziskuje dodatne izdatke za neophodne lekove, obogaćenu ishranu i troškove ogreva u zimskim mesecima, ovu pomoć smatramo dragocenom", navodi se u saopštenju PUPS-a.

U saopštenju piše da PUPS naročito ukazuje na neophodnost da se specijalnom vrstom socijalnog davanja posebna pažnja posveti najugroženijoj društvenoj grupi, onima preko 65 godina koji nemaju penziju ili neki drugi vid primanja.

"Ovo je vreme kada je solidarnost građana Srbije na ispitu, a taj ispit polažemo i spremnošću da pre svega pružimo pomoć onima kojima je ona najneophodnija", istaknuto je u saopštenju.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво