Читај ми!

Za izbore na KiM prijavljeno 28 političkih subjekata

Za učešće na vanrednim parlamentarnim izborima 14 februara, Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini prijavilo se 28 političkih subjekata, sa 1.079 kandidata za poslanike kosovske skupštine.

Među prijavljenim su tri subjekta iz srpske zajednice - Srpska lista, Građanska inicijativa za Slobodu, pravdu i opstanak i Srpski demokratski savez.

Rok za prijavu učešća na izborima istekao je večeras, a u narednih nekoliko dana biće verifikovane ili odbijene prijave za učešće i biće odlučeno da li predloženi kandidati ispunjavaju uslove, s' obzirom na to da je odlukom Ustavnog suda zabranjeno kandidovanje onima koji su u poslednje tri godine pravosnažno osuđivani.

Za učećše na izborima prijavio se pokret "Samoopredeljenje" sa bivšim premijerom Aljbinom Kurtijem na čelu i "vršiocem dužnosti kosovske predsednice" Vjosom Osmani, drugom na listi.

Zatim Demokratska partija Kosova sa Enverom Hodžajem na vrhu liste. Demokratski savez Kosova, na listi predvodi odlazeći premijer Avdulah Hoti.

Listu poslaničkih kandidata prijavila je i Alijansa za budućnost Kosova prdvođena Ramušom Haradinajem i Socijaldemokratska inicijativa sa Fatmirom Ljimajem na prvom mestu.

Među prijavljenima su i partije Goranaca, Bošnjaka, Turaka, Roma, Aškalija i Egipćana.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво