Читај ми!

Vučić i Borisov: Balkanski tok izuzetan uspeh dve bratske države

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Bugarske Bojko Borisov konstatovali su da je završetak izgradnje gasovoda Balkanski tok i njegovo puštanje u rad izuzetan uspeh dveju prijateljskih i bratskih država, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Aleksandar Vučić i Bojko Borisov su u telefonskom razgovoru posebno naglasili da je reč o značajnom podvigu, jer su radovi uspešno završeni u uslovima pandemije koronavirusa.

U isto vreme, premijer Borisov je predsedniku Vučiću saopštio važnu vest za Srbiju i njene građane - da je upravo završena prva sekcija auto-puta od Sofije do granice sa Srbijom.

Cela deonica od Dragomana do Sofije biće izgrađena do kraja 2021. godine, što znači da će time Srbija postati jedna od najvažnijih zemalja na tranzitnom putu između Zapadne Evrope i Istanbula.

Takođe, predsednik Vučić i premijer Borisov razgovarali su o daljem unapređenju ekonomske saradnje, kao i o različitim regionalnim pitanjima.

Jedno od tih pitanja je i izgradnja gasnog interkonektora između Srbije i Bugarske, koje bi dve zemlje odmah krenule da grade, a koji će, posle izgradnje interkonektora između Bugarske i Grčke, doprineti još većoj stabilnosti i energetskoj bezbednosti u regionu.

Vučić čestitao je građanima Bugarske Novu godinu i poželeo da nastave putem napretka.

Prdsednike  Srbije zahvalio je premijeru Borisovu na iskrenom prijateljstvu i punoj posvećenosti razvoju bliskih komšijskih odnosa Srbije i Bugarske, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Energetsko partnerstvo 

Bugarski premijer je naglasio da je, pola godine ranije nego što je predviđeno ugovorom, izgrađena prva deonica auto-puta od 17 kilometara između Dragomana i Slivnice, navodi se u saopštenju Vlade Bugarske, prenosi Tanjug.

"Za sledeću Novu godinu imaćemo izgrađen auto-put između Sofije i Beograda", rekao je Bojko Borisov.

Još jedan fokus razgovora Borisova i Vučića bilo je energetsko partnerstvo, kaže su u saopštenju iz Sofije.

"U najgoroj pandemiji kovida-19 nastavlja se rad na energetskim projektima u našoj zemlji, pa tako Srbija postaje tranzitna zemlja za gas. Takođe smo usredsredili svoje napore na izgradnji još jedne interkonekcije Sofije sa Srbijom kako bismo osigurali sigurnost snabdevanja energijom", rekao je Borisov.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи