Читај ми!

Vučić o povlačenju odluke o proterivanju ambasadora: Odnosi među komšijama mnogo više od konvencije

Život i odnosi između komšija i prijatelja su mnogo više od konvencija, kaže predsednik Aleksandar Vučić obrazlažući zašto je inicirao povlačenje odluke o proterivanju ambasadora Crne Gore u Srbiji, i odgovor na proterivanje srpskog ambasadora iz Podgorice.

Vlada Srbije donela je ispravnu odluku, ta odluka će sigurno doprineti boljim odnosima, rekao je Aleksandar Vučić novinarima u Kruševcu, gde je obišao radove na izgradnji nove kovid bolnice.

"Dugo sam razmišljao o tome i zamolio Anu Brnabić i Nikolu Selakovića, koji je postupio kao ministar suverene države, po pravilima Bečke konvencije, da povuku odluku. Smatram da su život i odnosi između komšija i prijatelja mnogo više od konvencije", objasnio je Vučić večerašnju odluku srpskih vlasti.

Smatra da možemo da pokažemo svoju snagu, a ne slabost, time što ćemo da odustanemo od proterivanja ambasadora.

"Znam da uvek u Srbiji uvek ima onih koji su kritikovali recipročnu meru, a koji će kritikovati sadašnju odluku. Ne treba da se ponašamo kao dva ovna na brvnu. Naše je da pokažemo da želimo prijateljske, bratske odnose. Odluka je apsolutno ispravna, dorpineće boljim odnosima", naglasio je Vučić.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво