Читај ми!

Izbori u Severnoj Kosovskoj Mitrovici - očekivanja građana i planovi kandidata

U nedelju se u severnom delu Kosovske Mitrovice održavaju vanredni izbori za predsednika opštine. Za mesto predsednika prijavljena su četiri kandidata - dva Srbina i dva Albanca.

U jedinoj gradskoj sredini sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji fokus potreba građana je na rešavanju svakodnevnih komunalnih problema.

Jovana Radosavljević iz Istraživačke organizacije "Nova društvena inicijativa" kaže da su se građani najčešće javljali sa problemima koji se tiču ilegalnih objekata, generalno infrastrukture, lokalnih puteva, saobraćaja, ali i rasvete, kao i zbog odlaganja smeća.

Među srpskim kandidatima Milan Radojević je iz Srpske liste a Dušan Milunović, nezavisni kandidat.

Radojević najavljuje gradnju Kulturnog centra na pet i po hiljada kvadrata. Ukazuje da u fokusu nisu samo infrastrukturni projekti već i ulaganje u mlade.

"Mitrovica kao univerzitetski grad je ogroman potencijal koji moramo iskoristiti. Radićemo zajedno sa našim privrednicima da stvorimo adekvatan ambijent za privredna ulaganja, da se uposli što više svršenih akadameca, da zasnuju porodice, kako bi videli budućnost ovde", kaže Radojević.

Milunović bi u slučaju da bude izabran za predsednika promenio namenu opštinskog budžeta.

"Mislim da ovo stanje da 65 odsto ide na plate a 25 odsto na robu i usluge nije održivo.

Pokušaću da nađem načina da subvencionišem privrednike tj. mlade ljude da započnu svoje biznise, otvoriću omladinski centar kroz koji će mladi kroz projektno razmišljanje uspeti da rešavaju kako svoje tako i probleme svojih sugrađana", kaže Dušan Milunović.

Izbori u severnom delu Kosovsek Mitrovice održavaju se pošto je prethodni predsednik Goran Rakić podneo ostavku i preuzeo dužnosti u kosovskoj vladi.

Pored Mitrovice, vanredni izbori za predsednika opštine u nedelju će biti održani i u Podujevu.

 

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво