Читај ми!

Brnabić: Mogu da me zovu i fikus, važno je da napredujemo

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kaže da se ne stidi što je nov kabinet sastavljala zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, nego da se time ponosi. Poručila je da sa Vučićem rade kao jedan tim. Zdravstveni radnici dobiće do kraja godine jednokratnu nagradu od 10.000 dinara, izjavila je premijerka.

Ana Brnabić je na TV Prva rekla da nema problem sa sujetom, niti sa tim da je zovu "fikus" dok god Srbija napreduje, dok rastu plate i penzije i smanjuje se nezaposlenost.

Naglasila je da je Srbija zemlja pobednik u ekonomiji, uprkos krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa.

"Kako god da me neki zovu, važno je da napredujemo", poručila je Brnabićeva.

Na pitanje kako su se uklopili novi ministri, Brnabićeva je rekla da je jako zadovoljna, da nema vremena za gubljenje i da ministri koji imaju velike izazove odmah kreću da rade.

"Dobro su se snašli", navela je Brnabićeva i poručila da svi zajedno rade na realizaciji prioriteta. Navodi da sagledava šta sve mora da se uradi u prvih 100 dana rada nove vlade.

Kaže i da je sa ministrima pre nekoliko dana prošla kroz sve projekte koji treba da se nastave i one koji moraju da se započnu u 2021. godini, a za koje navodi da su važni za unapređenje kvaliteta života građana.

"Imamo ambiciozne ciljeve u vezi sa rastom BDP-a. Prilično je izvesno da ćemo 2020. završiti kao najuspešnija zemlja u Evropi, jer ćemo imati najmanji pad", rekla je Brnabićeva.

Navodi da cela vlada radi kao tim, da se na svake tri nedelje sastaje Savet za BDP, da se do detalja upravlja svakim projektom, i da je u tom smislu odlična saradnja sa Ministarstvom finansija, za koje kaže da je izuzetno efikasno i brzo u preraspodeli sredstva za projekte.

Jačaćemo odnose sa SAD, bez obzira na pobednika

Ana Brnabić kaže da prati detaljno predsedničke izbore u SAD i poručuje da će Srbija nastaviti da se trudi da dalje jača odnose sa SAD koji god kandidat bude pobedio.

Upitana šta bi reizbor Donalda Trampa značio za Srbiju, Brnabićeva je rekla da mi već sada imamo jaku dobru komunikaciju sa Trampovim timom, kao što dobru komunikaciju s njim ima i lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Vučić dobro zna i Bajdena. Mi imamo svoj pravac, ne možemo da utičemo na to šta se zbiva u SAD, ali možemo da utičemo na naš odnos prema SAD", navela je Brnabićeva.

"Do kraja godine rezultati u borbi protiv mafije"

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je imala pojedinačne sastanke s predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem i ministarkom pravde Majom Popović u vezi s borbom protiv mafije i da će se rezultati te borbe videti do kraja godine.

"U subotu sam imala sastanak sa ministarkom pravde, juče sa predsednikom. Na najozbiljniji način se radi na tome", rekla je Brnabić na TV Prva.

Brnabićeva je, odgovarajući na pitanje da li će se uskoro videti rezultati, odgovorila da će to biti do kraja godine. 

Predsednica Vlade Srbije izjavila je da je Srbija spremna za nastavak dijaloga sa Prištinom na najvišem nivou, navodeći da od Brisela zavisi kada će se to dogoditi.

Ona je podsetila da su razgovori na tehničkom nivou nastavljeni.

Takođe, rekla je da rotacije ministara u Vladi Srbije ne znače da su ti ministri radili loše u svojim resorima, već je, kaže, bio potreban novi pogled i drugačija energija.

"Bilo je važno da se dođe do novog pristupa", rekla je Brnabićeva i podsetila da je samo pet ministara zadržalo svoje resore.

Ona je dodala da su i građani na izborima rekli da su zadovoljni kojim putem ide Srbija, ali i da žele neke promene.

Na pitanje kada je poslednji put rekla "ne" Aleksandru Vučiću, Brnabićeva je kazala da su oni jedan tim i ukazala da je velika snaga Srbije njihov dobar odnos. "Videla sam u 2020. godini, izuzetno izazovnoj, koliku su cenu građani plaćali zato što je bilo otvorenih sukoba između predsednika vlade i predsednika republike", rekla je Brnabićeva.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво