Читај ми!

Dačić: Moja nova funkcija najveća moguća čast

Kandidat za predsednika Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je da je za njega, kao i za svakog državotvornog političara, najveća moguća čast da bude na čelu parlamenta i ocenio da je sada važno da svi budu ujedinjeni, jer, kako kaže, samo ujedinjena Srbija može da odgovori na sve izazove i da vodi Srbiju napred.

"Moj zadatak će biti da kao predsednik Skupštine štitim ugled, dostojanstvo i integritet te institucije i da zajedno sa predsednikom i Vladom dam zajednički ključni doprinos političkoj stabilnosti i jedinstvu Srbije, koje su neophodne za rešavanje izazova koji će nas čekati", rekao je Ivica Dačić za Tanjug.

Zato se, dodaje, predsednik Aleksandar Vučić, kao lider najveće partije u zemlji, odlučio da predloži formiranje koncentracione vlade u koju bi ušle sve stranke koje dele takav sistem vrednosti.

Prema njegovim rečima, na konsultacijama tema nije bila broj mandata ili fotelja, već pitanje da li delimo iste vrednosti i da li zajedno idemo u susret izazovima od ekonomije, politike, pa do međunarodne politike, kao i do rešavanja pitanja Kosova i Metohije.

Dačić kaže da je za svakog državotvornog političara najveća moguća čast da bude na čelu parlamenta, jer je to najviše predstavničko telo Srbije i nosilac ustavotvorne i zakonodavne vlasti.

Skupština ima izbornu i kontrolnu funkciju za izvršnu vlast i ima veoma važne zadatke koje će ispunjavati u vezi sa budućnosti zemlje, rekao je Dačić i zahvalio predsedniku Srbije i svima koji su ga podržali i koji će sutra na sednici Skupštine podržati njegov izbor za predsednika parlamenta.

"Svi koji degradiraju i sa licemerjem govore da je to sporedna funkcija, samo su političke neznalice", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, ovo je prvi put u istoriji parlamenta od uvođenja višestranačkog sistema da će predsednik Narodne skupštine postati lider jedne stranke i to druge po snazi, što, kako je naglasio, pokazuje koliko je predsednik vodio računa o tome.

"To će biti najviša funkcija na kojoj ću biti", rekao je Dačić i podsetio da je postao poslanik 1992. godine.

"Imajući u vidu da imam poslaničko iskustvo od 28 godina, da sam šest godina bio ministar unutrašnjih poslova, dve godine premijer i sada šest i po ministar spoljnih poslova, da sam četvrti ministar po dužini mandata u istoriji Srbije kao ministar spoljnih poslova posle Koče Popovića, Nikole Pašića i Avrama Petronijevića, nova funcija predsednika Narodne skupštine za mene je velika čast", rekao je Dačić.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво