Читај ми!

Petković: Hoti neće pretnjama primorati Beograd na ustupke

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da dijalog Beograda i Prištine može uroditi plodom i doneti konkretna rešenja samo uz postojanje obostrane spremnosti na kompromis.

"Neka Avdulah Hoti ne misli da će pretnjama primorati Beograd na ustupke i neka ne živi u iluziji da se njegovih pretnji iko plaši", poručio je Petar Petković u saopštenju.

"Pretnja ponovnim uvođenjem anticivilizacijskih taksi na robu iz centralne Srbije i drugim agresivnim aktima za koje Priština koristi eufemizam 'reciprocitet', jeste u suštoj suprotnosti sa duhom koji nam je potreban u dijalogu, kao i pokušaj udarca dogovorima iz Vašingtona o ekonomskoj normalizaciji, budući da koncept mini-Šengena podrazumeva dogovorena pravila, a ne jednostrane poteze", dodao je Petković.

Ukazao je da će Beograd nastaviti da dosledno ostavlja prostor za postizanje dogovora koji će svim građanima na Kosovu i Metohiji stvoriti uslove za bolji i sigurniji život, ali tu vrstu volje i ozbiljnosti, kako kaže Petković, "konačno moraju da pokažu i albanski politički predstavnici u Prištini".

"Svojim ekstremističkim stavovima Hoti može naneti štetu samo sebi, ali i sopstvenim sugrađanima i stabilnosti regiona, što mi najmanje želimo. Očekujem da međunarodna zajednica oštro ukori Prištinu zbog najnovije serije provokacija i jezika pretnji i mržnje kojima se potkopava dijalog", zaključio je Petković.

Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti ranije je izjavio da neće biti Zajednice srpskih opština sa izvršnim ovlašćenjima, tvrdeći da je to zatvoreno pitanje, ali i da postoji obaveza njenog formiranja.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво