Читај ми!

Brnabićeva održala konsultacije sa koalicijom SPS-JS i SPAS-om

Mandatarka za sastav vlade Ana Brnabić održala je tokom prepodneva konsultacije o sastavu svog kabineta sa predstavnicima potencijalnih koalicionih partnera, liderima koalicije SPS-JS i Srpskog patriotskog saveza. Brnabićeva je najavila da će sastav nove vlade saopštiti posle sednice Predsedništva SNS-a.

U Vladi Srbije završeni su razgovori mandatarke Ane Brnabić o sastavu novog kabineta sa liderima SPS-JS Ivicom Dačićem i Draganom Markovićem i sa liderom SPAS-a Aleksandrom Šapićem.

Posle sastanka u Vladi Šapić je rekao da su razgovori koje je imao sa Brnabićevom u skladu sa razgovorima koje je vodio sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

"Oni (SNS) će večeras doneti svoju odluku i nakon toga možemo da razgovaramo da li će SPAS biti deo vlade", rekao je Šapić. 

Brnabićeva je prethodno razgovarala sa liderom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem i njegovim koalicionim partnerom Draganom Markovićem ali posle tog sastanka nije bilo izjava.

Još se ne zna da li će Srpska napredna stranka imati koalicionog partnera u budućoj vladi i ko će to biti, a sve bi trebalo da bude poznato nakon sednice Predsedništva SNS-a, koja je najavljena za 17 sati.

Mandatarka je ranije najavila da će biti formirana dva nova ministarstva, za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, kao i da će oko 50 odsto ministara biti žene.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво