Bez rekonstrukcije Vlade

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković poručio je da ne razmišlja o rekonstrukciji Vlade, jer je zadovoljan radom ministara. Ima oblasti kojima nisam zadovoljan, ali zato što nisu postojale finansijske mogućnosti da se uradi više, rekao Cvetković.

Premijer Srbije Mirko Cvetković u intervjuu agenciji Beta izjavio je da je zadovoljan radom ministara i da ne razmišlja o rekonstrukciji Vlade.

"Ocenu o radu ministara donosim na osnovu toga u kojoj meri se ostvaruju osnovni ciljevi vlade i mogu da kažem da je vlada uspešna, jer su nesumnjivo napravljeni pomaci, pre svega u evropskim integracijama, koji će u istoriji biti zabeleženi", rekao je Cvetković.

Premijer je dodao da ima oblasti kojima nije zadovoljan, ali ne zbog toga što je neko loše radio, već što nisu postojale finansijske mogućnosti da se uradi više.

"Bilo bi bolje da je više urađeno u zaštiti najsiromašnijih slojeva stanovništva i da je Vlada imala više novca da minimizira negativne posledice ekonomske krize tako što bi više ulagala u privredu, kao što su to činile duge, bogatije zemlje", ukazao je Cvetković.

Mirko Cvetković je dodao da je Vlada u prethodnoj godini imala ograničena sredstva koja je iskoristila na "maksimalno primeren način".

Cvetković očekuje da Srbija u 2010. godini dobije satus kandidata za priključenje Evropskoj uniji.

"To ne mogu da obećam i nije dobro davati rokove, ali obećavam da će vlada biti posvećena tom cilju, jer se pokazalo da posvećenost uvek daje rezultate", istakao je premijer.

Prioriteti u procesu priključenja EU, prema njegovim rečima, biće ubrzanje reformi koje se sprovode u pravosuđu, javnom sektoru, velikim javnim sistemima, vojsci.

Komentarišući veliku angažovanost Vlade Srbije u procesu odlučivanja Međunarodnog suda pravde u vezi sa statusom Kosova u vreme kad se očekuje ispunjavanje uslova za sticanje kandidature za članstvo u EU, Cvetković je rekao da vlada ima kapacitet da istovremeno radi na više važnih koloseka i da u svima bude uspešna.

"I u proteklom periodu se pokazalo da smo uspešno paralelno radili na postizanju nekoliko važnih ciljeva, kao što je dobijanje bezviznog režima i približivanje EU, izgradnja dobrih odnosa sa najznačajnijim zeljama u svetu, kao i da Srbija ostane faktor stabilnosti u regionu", naglasio je Cvetković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво