Читај ми!

Bajden: Nezavisnost Kosova nepovratan proces

Kandidat za predsednika SAD Džo Bajden izjavio je, prenose prištinski mediji, da će preokrenuti, kako navode, "neuravnoteženi pristup" administracije američkog predsednika Donalda Trampa prema Srbiji i tzv. Kosovu, obnavljajući, prema njegovoj oceni, "pravdu i jednakost u odnosima".

U dokumentu na koji se pozivaju mediji "Vizija za odnose sa Albanijom i Kosovom", gde govori o svojim planovima za buduće odnose na Balkanu, Bajden navodi da je kao senator branio interese Kosova i podržavao njegovu nezavisnost, za koju kaže da je nepovratan proces.

U tekstu, koji prenose prištinski mediji, navodno piše i da će se Bajden obavezati da radi u partnerstvu sa Evropskom unijom na revitalizaciji dijaloga između Beograda i Prištine, radi stabilizacije, pravednog rešenja i sveobuhvatnog sporazuma koji, kako je naveo, "poštuje teritorijalni integritet Kosova i postiže puno uzajamno priznanje".

Takođe, prema istim navodima, najavio je da će insistirati na tome da se pravda za ratne zločine sprovodi bez straha i zahtevati punu i brzu odgovornost za nestale, uključujući braću Bitići.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара