Читај ми!

Patrijarh Irinej: Vučića osuđuju za izdaju koju nije počinio

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uhvatio se u koštac sa brojnim problemima Kosova i Metohije i pokazao se kao odgovoran državnik po mnogim nacionalnim pitanjima, kaže patrijarh srpski Irinej.

Patrijarh Irinej je rekao da već osam godina sluša o tome da Vučić "sprema izdaju Kosova i Metohije" i postavio pitanje da li ima smisla unapred osuditi čoveka za nešto što nije učinio, samo zato što neki smatraju da će to učiniti.

Patrijarh je u intervjuu za današnje izdanje Večernjih novosti rekao da su sud o Vučićevom radu dali građani na izborima.

Komentarišući Sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine, potpisan 4. septembra u Vašingtonu, Irinej je ocenio da SAD mogu da odigraju veliku ulogu u postizanju dogovora Srba i Albanaca.

"Oni su velika politička, ekonomska i vojna sila koja je do sada bila isključivo na strani Albanaca, uprkos našim molbama da treba objektivno sagledati krizu na Kosovu i Metohiji. Mislim da treba prepustiti Srbima i Albancima da se sami oko svega dogovore bez nametanja rešenja u korist samo jednog naroda. U tom pogledu SAD mogu odigrati veliku istorijsku ulogu", naveo je Irinej.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво