Читај ми!

Proširen kapacitet prelaza Merdare na osnovu dogovora iz Vašingtona

Kancelarija Vlade Srbije za KiM saopštila je da je od 7. oktobra proširen kapacitet administrativnog prelaza Merdare između centralne Srbije i Kosova i Metohije, kao i da je srpsko osoblje počelo da radi u novom objektu koji je ranije izgrađen sredstvima EU. Zahvaljujući Donaldu Trampu, Srbija je administrativni prelaz Merdare učinila operativnim, ističe Ričard Grenel.

Kapacitet Merdara je proširen na osnovu dogovora iz Vašingtona, postignutog na inicijativu predsednika SAD Donalda Trampa, navodi se u saopštenju.

"Srbija snažno podržava ubrzani protok ljudi, robe, kapitala i usluga i nadamo se da će u skoroj budućnosti biti preduzeti i dodatni koraci da se ostvari ovaj cilj, i to u sklopu mini-šengen inicijative koja region treba da učini boljim mestom za život i poslovanje", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da to ostaje zajednički prioritet Vlade Srbije i američke vlade.

Ambasador SAD u Beogradu Entoni Godfri izjavio je da je odlična vest što je proširen kapacitet prelaza Merdare i da će time što je osoblje iz Srbije počelo sa radom u novom objektu pomoći povećanju trgovine i prometa.

Godfri je na Tviteru napisao da je to važan korak ka prosperitetu i stabilnosti.

"Sjajna vest! Osposobljavanjem Merdara, Srbija će pomoći u razvoju regionalne trgovine, koja je u srcu potpisanih sporazuma od 4. septembra. Ovo je važan korak napred za prosperitet i stabilnost", napisao je Godfri.

Specijalni izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel ocenio je kao krupan korak to što proširen kapacitet administrativnog prelaza Merdare i da je srpsko osoblje počelo da radi u novom objektu i zahvalio se na tome prredsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

On je tako reagovao na objavu američkog ambasadora Entonija Godfrija o proširivanju kapaciteta Merdara.

"Zahvaljujući Donaldu Trampu, Srbija je administrativni prelaz Merdare učinila operativnim", napisao je Grenel na Tviteru.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво