Vučić i Vulin uputili telegrame saučešća porodicama poginulih pilota

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar odbrane Aleksandar Vulin uputili su telegrame saučešća povodom pogibije dvojice pilota Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije.

Aleksandar Vučić navodi da su porodice poginulih izgubile svoje najmilije, vojska izuzetne patriote i profesionalce, a cela zemlja heroje koji su sebe nesebično davali obavljajući časno svoje teške dužnosti.

"Duboko sam potresen vešću o smrti naših pilota, koji su živeli za Srbiju i koji su ceo svoj život posvetili služenju otadžbini. Primite izraze mog najdubljeg saučešća i poštovanja", navodi se u telegramu predsednika Vučića.

Vulin: Izgubili smo drugove, oficire, borce

Telegram saučešća porodicama poginulih pilota uputio je i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

"Gubitak svakog ljudskog života je tragedija za porodicu i prijatelje, a smrt vojnika je udarac i tragedija za čitavu zemlju i narod. Izgubili smo drugove, oficire, borce, a Srbija je ostala bez dvojice pilota koji su odbranu svoje zemlje i naroda stavljali iznad svega. Utehe nema, ima samo saznanja da smo imali čast da sa njima učimo i radimo", naveo je Vulin.

Dodao je da "vojska nikada ne zaboravlja i zauvek pamti hrabrost i vernost svojih pripadnika".

"Brinućemo o vama, poštovane porodice, kao da su oni još sa nama, vojska nikada ne napušta svoje najbolje. Ma koliko bolelo, bićemo zajedno i u vremenu koje dolazi", poručio je Vulin u telegramu porodicama poginulih pilota majora Dejana Krsnika i kapetana prve klase Zvonka Vasiljevića.

Avion "mig 21" Vojske Srbije srušio se jutros oko 9.00 u rejonu sela Brasine kod Malog Zvornika. 

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво