Drugi sastanak opozicije: Na izbore u ideološki logičnim kolonama

Na drugom sastanku opozicije, čiji je domaćin bila Nova stranka, postignuta je saglasnost da na sledeće izbore treba izaći kroz ideološki logične i kompatibilne kolone, rekao je predsednik Nove stranke Zoran Živković i dodao da je svako spajanje nespojivog vređanje birača.

Zoran Živković je dodao da postoje tri glavna razloga da izbori budu iole "normalni", a to su, kako je rekao - mediji, mediji, mediji.

"Predstavnici opozicije treba da se spreme i za kontrolu izbora", rekao je Živković ukazujući da je to važna poruka na današnji dan kada su građani Srbije pre 20 godina uspeli da smene režim Slobodana Miloševića.

Živković je izrazio žaljenje zbog toga što sastanku nisu prisustvovali predstavnici Udružene opozicije Srbije i pozvao ih da promene svoje mišljenje i da se vrate za sto sa onima koji žele nešto da promene.

"Ako ja treba da dam svoj lični doprinos, evo ja naću biti više predsednik Nove stranke, pa neću biti smetnja", poručio je Živković.

Funkcioner Nove stranke Aris Movsesijan, koji je inače kandidat za novog predsednika Nove stranke, na pitanje ko će biti zajedno u koloni - kazao je da ne bi želeo da to iznosi u javnost dok se sve ne utanači do krajnjih granica.

Očekuje i da opozicije izađe sa zajedničkim zahtevima u dijalogu vlasti i opozicije uz posredovanje evroparlamentaraca.

Upitan da li će doći do udruživanja Nove stranke i PSG odgovorio da obe organizacije očekuju izborne skupštine, da ne bi želeo ništa da nameće, ali smatra da je prirodno da sve dve liberalne stranke približe.

Sastanku opozicije u Novoj stranci nisu prisustvovali predstavnici Udružene opozicije Srbije, za razliku od prethodnog sastanka, kada su na sastanak u SDS došli Janko Veselinović i Đorđe Vukadinović.

U Novoj stranci večeras su bili Boris Tadić (SDS), Pavle Grbović (PSG), Vojin Biljić (Dosta je bilo), Miloš Jovanović (DSS), Dobrica Veselinović (Ne davimo Beograd).

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво