"Imamo mnogo razloga da budemo ponosni na našu istoriju"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić čestitali su građanima Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave - praznik koji se po prvi put obeležava.

Ove godine Srbija i Republika Srpska prvi put obeležavaju zajednički praznik, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. 

Povodom novoustanovljenog praznika koji se obeležava 15. septembra, čestitke je uputio predsednik Srbije Aleksandar Vučić na instagram profilu "budućnostsrbijeav".

Premijerka Ana Brnabić čestitala je svim građanima Srbije i Republike Srpske praznik.

"Imamo mnogo razloga da budemo ponosni na našu istoriju, ali u svakom trenutku moramo ostati posvećeni napretku i investiranju u budućnost", navela je Ana Branbić na Tviteru.

Praznik je čestitala i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, istakavši da je važan zbog istorije i očuvanja identiteta srpskog naroda.

"Zajednički praznik Srbije i Republike Srpske važan je zbog svega što smo kao narod prošli kroz istoriju, da budemo ponosni na svoju borbu za slobodu, na svoju kulturu i identitet koji treba da čuvamo i prenosimo budućim generacijama. Ali, važno je da radimo zajedno i na projektima koji su bitni za povezivanje srpskog naroda i koji će doprineti bržem razvoju i boljoj budućnosti u čitavom regionu", kaže Mihajlovićeva.

Ministar Nenad Popović je istakao da ovaj praznik pokazuje da se Srbi ne predaju, već da se drže zajedno kada je najteže. 

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić čestitao je svim Srbima dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, sa željom da se srpska trobojka ponosno vijori gde god da Srbi žive. 

Srbija i Republika Srpska danas prvi put obeležavaju zajednički praznik - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Tog 15. septembra 1918. godine probijen je Solunski front. 

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво