Vučić razgovarao sa patrijarhom Irinejom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa patrijarhom Irinejom, i u otvorenom i sadržajnom razgovoru, izvestio ga o pregovorima o Kosovu i Metohiji, koji su početkom meseca vođeni u Vašingtonu i Briselu, kao i o razgovorima vođenim sa svetskim državnicima, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Na sastanku je bilo reči i o položaju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Republici Srpskoj ali i drugim delovima Bosne i Hercegovine.

"Posebna pažnja posvećena je najavi niza ambicioznih pojekata za budućnost Srbije, a Njegova svetost patrijarh je iskazao posebno interesovanje za ulaganja države u unaprećenje zdravstvenog sistema", dodaje se u saopštenju.

Naročito je pohvalio činjenicu da je država ubrzano pokrenula radove na rekonstrukciji 10 opštih bolnica, kao i radove na izgradnji novog Kliničkog centra Srbije u Beogradu.

Predsednik je napomenuo da je reč samo o prvoj fazi, te da je u planu rekonstrukcija još 30 opštih bolnica, kao i izgradnja kliničkih centara u Novom Sadu i Kragujevcu.

Sastanku su prisustvovali vikarni episkop remezijanski g. Stefan, lični sekretar patrijarha G. Dejan Nakić i generalni sekretar predsednika Republike Srbije Nikola Selaković.

"Divno i korisno vreme provedeno u razgovoru sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Irinejem, a kompot od kajsija specijalni je poklon Njegove svetosti", naveo je Vučić na Instagram nalogu "Budućnostsrbije", uz fotografije susreta.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво