Vulin i Čen Bo o zajedničkim projektima Srbije i Kine

Zaključak o obustavljanju međunarodne saradnje u oblasti odbrane u narednih šest meseci pod strašnim i nezasluženim pritiskom Evropske unije, naveo je ministar odbrane Aleksandar Vulin, na sastanku sa ambasadorkom Narodne Republike Kine u Beogradu Čen Bo.

Aleksandar Vulin je naglasio da je Srbija uspela da sačuva vojnu neutralnost.

"Republika Srbija je uspela da sačuva vojnu neutralnost, jer smo ubeđeni da je to prava mera odnosa sa svim zainteresovanim stranama", istakao je Vulin, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Naglasio je da je Vlada Republike Srbije usvojila Zaključak o obustavljanju međunarodne saradnje u oblasti odbrane u narednih šest meseci pod strašnim i nezasluženim pritiskom Evropske unije.

Potvrdio je da Srbija podržava politiku "jedne Kine" i poručio  da će Srbija uvek čuvati iskreno prijateljstvo sa tom zemljom.

Na sastanku je naglašeno zajedničko opredeljenje da saradnja između dve zemlje bude dodatno unapređena.

Ocenio je da zajednički projekti Srbije i Kine dobro napreduju, utemeljeni na čvrstim dogovorima i ličnom prijateljstvu predsednika i vrhovnih komandanata Aleksandra Vučića i Si Đinpinga. 

Čen Bo je prenela čvrstu podršku NR Kine očuvanju teritorijalnog integriteta i nacionalnog suvereniteta Republike Srbije.

Ministar je izrazio zahvalnost za pomoć koju je NR Kina, u duhu čeličnog prijateljstva dva naroda, uputila Republici Srbiji i Vojsci Srbije u borbi protiv pandemije kovid 19 i uputio je poziv za posetu ministra nacionalne odbrane NR Kine Srbiji u narednom periodu. 

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво