Brnabićeva sa Oricijem: Zahvalnost OEBS-u na pomoći i donacijama

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji, ambasadorom Andreom Oricijem, koji završava svoj mandat u Srbiji, o dosadašnjoj saradnji i učešću ove organizacije u reformskim procesima u Srbiji. U oproštajnu posetu Oricija je primio i ministar Ivica Dačić.

Ana Brnabić je zahvalila ambasadoru Andrei Oriciju na konstruktivnoj saradnji i podršci i pohvalila rad Misije, pre svega u podsticanju dijaloga na nacionalnom i regionalnom nivou, pružanju podrške civilnom sektoru i jačanju institucija.

Navodeći da je za Srbiju i buduću vladu najvažniji zadatak završetak reforme pravosuđa, koja je uslov za nastavak sveukupnih reformi u državi, premijerka je istakla da je uspostavljanje stabilanog pravosudnog sistema, u najvećem interesu države i građana Srbije.

Šef Misije OEBS-a pohvalio je Srbiju zbog posvećenosti reformama i postignutim rezultatima. Podsetivši na usvajanje Medijske strategije, istakao je da je ona ključan deo celokupnih reformi u državi i stvaranju snažnijeg demokratskog društva.

Napredak je, kako je objasnio, postignut i u reformi državne uprave, koja je omogućila veću transparentnost i direktnu komunikaciju sa građanima.

Oricio je zahvalio na dosadašnjoj saradnji i istakao da će OEBS nastaviti da pruža snažnu podršku Srbiji u naporima reforme pravosuđa, unapređenju vladavine prava, kao i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Premijerka zahvalila šefu Misije OEBS-a na pomoći i donacijama koju ova organizacija pruža, pre svega, najugroženijim grupama stanovništva u našoj zemlji, kako bi se lakše izborili sa posledicama epidemije, kao i na dugogodišnjem konstruktivnom partnerstvu sa Srbijom i spremnosti da svojim znanjem i iskustvom zajednički rade na osnaživanju srpskog društva i institucija.

Dačić poželeo Oriciju uspešan nastavak karijere

U oproštajnu posetu šefa Misije OEBS-a u Srbiji Andreu Oricia primio je i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Dačić je zahvalio Oriciju na četvorogodišnjem angažmanu i odličnoj saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova i drugim institucijama Srbije, baziranoj na međusobnom razumevanju i partnerskom odnosu, o čemu svedoče mnogobrojni uspešno realizovani projekti.

Ambasador Oricio je zahvalio na otvorenosti, saradnji i ličnoj posvećenosti ministra zajednički dogovorenim ciljevima i prioritetima, kao i njegovoj podršci radu Misije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Obostrano je konstatovano da se dugogodišnja kvalitetna saradnja institucija Srbije i Misije OEBS-a u Organizaciji ističe kao primer uspešne saradnje zemlje domaćina i misije na terenu.

Ministar Dačić je izrazio podršku daljim aktivnostima Misije OEBS-a i očekivanje da će one i u budućnosti biti planirane zajedno sa nadležnim resorima i usklađivane sa potrebama zemlje na njenom reformskom putu.

Ministar Dačić je, takođe, poželeo ambasadoru Oriciu uspešan nastavak njegove karijere.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи