Šapić izabran za predsednika Skupštine Opštine Novi Beograd

Skupština Opštine Novi Beograd dobila je novo rukovodstvo, a za predsednika tog lokalnog parlamenta izabran je dosadašnji predsednik Opštine Aleksandar Šapić.

Na konstitutivnoj sednici, održanoj juče, potvrđeni su mandati odbornika, a Aleksandar Šapić je izabran sa 48 glasova podrške, od 49 odbornika, za predsednika Skupštine Opštine.

Šapić je za Tanjug rekao da će nova opštinska vlast biti formirana u narednih mesec dana, kada će biti poznato ime novog predsednika Opštine.

U novom sazivu lokalnog parlamenta je ukupno 49 odbornika sa tri izborne liste – SPAS, SNS i SPS-JS.

Za sekretara Skupštine Opštine je izabrana Tatjana Kitanović, koja je i u prošlom sazivu obavljala tu funkciju, dodao je Šapić.

Prema konačnim rezultatima lokalnih izbora održanih 21. juna, posle ponovljenog brojanja glasova po prigovoru SNS-a, tesnu pobedu ostvarila je Šapićeva lista SPAS sa osvojenim mandatom više od SNS-a.

Na sednici Opštinske izborne komisije, održanoj 9. jula, nakon ponovnog prebrojavanja glasova, utvrđeno je da je lista predvođena Šapićem osvojila 43 odsto glasova, odnosno 23 mandata, dok je drugoplasirana lista "Aleksandar Vučić – Za našu decu" sa osvojenih 42 odsto glasova, odnosno 22 mandata.

Pored odbornika sa lista Šapića i SNS-a, u novom sazivu lokalnog parlamenta su i četiri odbornika koalicije Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво