Vučić zahvalio Varheljiju na podršci

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem.

Vučić je zahvalio Varheljiju na značajnoj podršci koju Evropska unija pruža kroz eknomski, politički i vrednosni dopirinos napretku Srbije.

"Posebno hvala komesaru na tome što mu nije teško da čuje i sasluša predstavnike Srbije, ma kako to nekome čudno zvučalo. Veoma dobar razgovor", napisao je Vučić na svom zvaničnom Instagram profilu.

Oglasio se i Varhelji koji je rekao da je imao odličan razgovora sa predsednikom Srbije, tokom kojeg ga je Vučić informisao o sporazumima potpisanim u Vašingtonu.

"Pozdravljam današnji nastavak dijaloga kome posreduju šef diplomatije EU Žozep Borelj i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak. Predsednik Vućić me je obavestio o važnim sastancima i sporazumima potpisanim u Vašingtonu, a razmotrili smo i mogućnost da se to isprati i zajedničkom izjavom sa EU", napisao je Varhelji na Tviteru.

Vučić i Varhelji su, kako je ranije najavljeno, razmatrali napredak Srbije na putu evrointegracija u svetlu godišnjeg izveštaja koji bi Evropska komisija trebalo da objavi početkom oktobra.

Očekuje se da Komisija zajedno sa izveštajem o napretku zemlja u procesu pristupanja EU objavi i veliki ekonomsko-investicioni plan za Zapadni Balkan.

U nastavku drugog radnog dana u Briselu, predsednik Srbije učestvuje na novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou.

Juče se sastao sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom.

Istakaoje da veruje da će razgovori u Briselu dati rezultat.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи