Dogovor o školovanju srpskih oficira u Britaniji

Srpski ministar odbrane Dragan Šutanovac i britanski ministar oružanih snaga Bob Ejnsvort potpisali sporazum o saradnji u oblasti odbrane. Predviđeno školovanje srpskih oficira u Britaniji. Srbija ubrzano postaje član evropske porodice naroda, ocenjuje Ejnsvort.

Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac i britanski ministar oružanih snaga Bob Ejnsvort potpisali su u Londonu sporazum koji predviđa saradnju u oblasti odbrane i školovanje pripadnika Vojske Srbije u Velikoj Britaniji.

"Pored problema u prošlosti koje smo razmotrili i problema koji danas postoje u vezi sa Kosovom i Metohijom, želimo da tražimo i rešenja. Ubeđeni smo da saradnja može da bude na mnogo višem nivou i da je to strateški interes i Srbije i Velike Britanije", rekao je Šutanovac posle potpisivanja sporazuma u britanskom Ministarstvu odbrane.

Šutanovac je podsetio da postoji velika tradicija saradnje Srbije i Velike Britanije i rekao da je na sastanku izražena obostrana želja da se ta saradnja nastavi.

"Ono što je nama najvažnije jeste mogućnost školovanja naših oficira na kraljevskim koledžima u Velikoj Britaniji i da radimo na promociji naših odnosa jer mislimo da je to neophodno", rekao je Šutanovac.

Srpski ministar odbrane je dodao da je uputio poziv svom britanskom kolegi da u septembru poseti Srbiju i izrazio očekivanje da će predstavnici vojske te zemlje učestvovati u, kako je rekao, "aktivnostima čiji je cilj promocija vazduhoplovstva".

Britanski ministar oružanih snaga Bob Ejnsvort rekao je da će sporazum omogućiti ali i ohrabriti vojske dve države da "zajedno rade, obučavaju se i uče jedni od drugih".

"Srbija je napravila veliki napredak i ubrzano postaje član evropske porodice naroda", ocenio je Ejnsvort.

Ministar Šutanovac je pre potpisivanja sporazuma posetio Vestminstersku opatiju u Londonu gde je položio venac na spomen ploču Neznanom junaku i prisustvovao molitvi za kraljicu Elizabetu Drugu, predsednika Srbije Borisa Tadića, oružane snage i narode dve zemlje.

Tokom posete, ministar Šutanovac održaće i predavanje u Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво