LSV traži raspravu o obeštećenju Vojvodine

Liga socijaldemokrata Vojvodine i dalje zahteva raspravu o obeštećenju pokrajine zbog prodaje NIS-a. Prema računici te stranke, Pokrajina je oštećena za 840 miliona evra. Za taj novac mogli smo da otvorimo 150.000 radnih mesta, kažu u LSV-u.

Liga socijaldemokrata Vojvodine pokušaće i na narednoj sednici pokrajinskog parlamenta da u dnevni red uvrsti inicijativu o potrebi obeštećenja Vojvodine po osnovu ulaganja u "Naftagas", najavio je predsednik poslaničke grupe te partije u skupštini Vojvodine Branislav Bogaroški.

Bogaroški je podsetio da je na današnji dan pre tačno godinu dana ratifikovan energetski sporazum između Srbije i Rusije, te da je Liga socijaldemokrata Vojvodine tom prilikom održala protest ispred upravne zgrade NIS-a u Novom Sadu.

Kako je dodao, iz Lige je još tada upozoreno šta će se dogoditi ukoliko se zaključe ugovori sa "Gaspromom", te da se, kako je rekao, na žalost pokazalo da je ta stranka u velikoj meri bila u pravu.

"Zbog toga ćemo tokom ove godine, a ako bude potrebno i naredne, nastaviti dalje sa aktivnostima koje se tiču NIS-a. Prvi korak je novi pokušaj da se u Skupštini Vojvodine konačno raspravlja o NIS-u, odnosno o obeštećenju pokrajine zbog prodaje tog preduzeća", kaže Bogaroški.

"Vojvodina je, prema računici LSV-a oštećena za 840 miliona evra, pošto je NIS prodat za 400 miliona evra, a realna tržišna vrednost NIS-a procenjena je na 2,2 milijarde evra", rekao je Bogaroški.

Prema njegovim rečima, za 840 miliona evra u Vojvodini je moglo da se otvori oko 150 hiljada radnih mesta.

"Pošto u Vojvodini ima oko 200 hiljada nezaposlenih, ne vidim kako neko može da kaže da nema prostora da se raspravlja o toj temi", naglasio je Bogaroški.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво