Prvi sastanak Hotijeve vlade, niko iz prethodnog saziva mu nije predao dužnost

U novom sazivu, sa 16 ministara i četiri potpredsednika, kosovski premijer Avdulah Hoti održao je prvu sednicu vlade i poručio da će njegov kabinet insistirati na jačanju prijateljstva sa partnerima i vraćanju svakodnevnom radu.

Novi kosovski premijer Avdulah Hoti se na ceremonijalnoj sednici novog saziva vlade zahvalio zdravstvenom osoblju, policiji i privatnim preduzećima na njihovoj posvećenosti tokom pandemije.

"Uspostavićemo novi diskurs. Imamo ambiciozan program o kojem smo se dogovorili poslednjih nedelja. Moramo odmah da se pozabavimo izazovima. Moramo da izgradimo još jedan diskurs i unutar vlade i u komunikaciji sa opozicijom i civilnim društvom, nudeći potpunu transparentnost", rekao je Hoti.

Naveo je otvorenost za primanje kritika, te da će izgraditi socijalnu koheziju koja nedostaje Kosovu.

"Naši prioriteti su i jačanje vladavine zakona, jačanje prijateljstva sa međunarodnim partnerima, preuzimanje odgovornosti za dijalog, obrazovanje i uslove koji su stvoreni za uslove pandemije, zatim stvaranje kapaciteta za zdravlje nacije. Ova vlada imaće program koji posvećuje pažnju određenim grupama na Kosovu koje su manje favorizovane", rekao je Hoti.

Pre sednice vlade Hoti je i formalno preuzeo dužnost kosovskog premijera, međutim nikog iz prošlog saziva vlade nije bio da mu je preda, kao što je to običaj bio u ranijim prilikama.

Rakić stupio na mesto ministra 

Predsednik Srpske liste Goran Rakić preuzeo je danas dužnost ministra administracije i lokalne samouprave u novoj prištinskoj vladi.

Tim povodom Rakić je rekao da bez obzira na radno mesto ili poziciju na kojoj se nalazi svaki član Srpske liste, pa i on kao njen predsednik, ima obavezu da se bori za interese Srba i poštovanje prava koja im pripadaju na tim prostorima, ali i svim građanima kako bi obezbedili mir i sigurnost.

U novoj vladi Rakić će obavljati funkciju zamenika premijera, dok će potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić biti na čelu Ministarstva za zajednice i povratak, saopšteno je iz te stranke.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво