Brnabić: Mere Prištine nemaju nikakve veze sa reciprocitetom

Premijerka Ana Brnabić izjavila je povodom novih mera Prištine da će se država kao i do sada boriti diplomatskim sredstvima kako bi se ta situacija razrešila. Veruje da će taj čin Prištine osuditi svi koji se pozivaju na vladavinu prava i poštovanje sporazuma.

Ana Brnabić je navela da su u Prištini najavljivali te nove mere i da su to "njihove takozvane mere reciprociteta koje sa reciprocitetom nemaju baš nikakve veze".

"Sve ono što mi radimo i što smo uradili u prošlosti u trgovini sa našom pokrajinom, sa Kosovom i Metohijom, je u skladu sa Cefta sporazumom. Dakle, ne možete imati mere reciprociteta ako to nije u skladu sa Cefta sporazumom o slobodnoj trgovini koji je i Priština potpisala", navela je Brnabićeva.

Ukazala je da mogu nešto menjati samo ukoliko se menja Cefta sporazum.

"Ako žele da se promeni Cefta sporazum onda sednemo kao Cefta sekretarijat i promenimo sporazum, ali to da menjate neke stvari, a da su te stvari u suprotnosti sa sporazumima koje ste potpisivali – Cefta sporazumom, a samim tim i Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju, onda je to isto kao da imate takse od 100 odsto i to je kršenje oba ta sporazuma", istakla je premijerka.

"Ne možete to raditi ukoliko želite da budete deo normalnog sveta, a prvi preduslov da budete deo normalnog, civilizovanog sveta je da poštujete sporazume koje ste potpisali", zaključila je Brnabićeva.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво