Vučić i Mišel: EU i Zapadni Balkan upućeni jedni na druge

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je, uoči popodnevnog videokonferencijskog Samita EU-Zapadni Balkan, sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, a sagovornici su se saglasili da se pokazalo da su, i u uslovima pandemije korona virusa, EU i Zapadni Balkan upućeni jedni na druge.

Vučić je zahvalio na značajnoj pomoći EU stanovnicima Srbije, dok je Mišel istakao solidarnost koju je Srbija pokazala uputivši pomoć stanovnicima Italije i pomažući u regionu Zapadnog Balkana.

Evropski zvaničnik je rekao da je Evropska unija posvećena evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana i daljem jačanju i intenziviranju svoje podrške političkim, ekonomskim i društvenim reformama u regionu.

Evropska unija je izdvojila 3,3 milijarde evra za pomoć regionu, imajući u vidu i posledice kovid-19 po privrede Zapadnog Balkana, saopštio je predsednik Evropskog saveta.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o sledećim koracima na evropskom putu Srbije.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija nastavlja proces reformi s ciljem pridruženja Evropskoj uniji.

Predsednik Vučić i predsednik Mišel su razgovarali i o regionalnoj situaciji, naglašavajući opredeljenost Srbije za politiku mira i saradnje na Zapadnom Balkanu.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво