Mustafa daje šansu Kurtiju za opstanak kosovske vlade

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa pozvao je još jednom premijera Aljbina Kurtija da danas ukine taksu na srpske proizvode i povuče odluku o smeni Agima Veljiua sa mesta ministra unutrašnjh poslova.

Taksa i smena ministra, poljuljale su odnose izmedju DSK i pokreta Samoopredeljenja u toj meri da su predsedništvo DSK i njegovi poslanicu u parlamentu, odlučili da zatraže izglasavanje nepoverenja vladi Aljbina Kurtija, samo mesec i po dana od njenog formiranja.

"Očekujem danas da će gospodin Kurti odustati od takse i poništiti odluku o razrešenju g. Veljiua. Da mu se i DSK-u izvini, za svoja dela sa onima kojima je sarađivao u ovom niskom činu", napisao je Mustafa u objavi na Fejsbuku.

Podvukao je da bi ukidanjem takse i povlačenjem odluke o smeni ministra, "dobili priliku da budu zajedno u ovoj bitci".

Kurti je u reagovanju na odluku DSK da će u skupštini tražiti opoziv vlade, iste večeri rekao da nema povratka nazad i da je Veljiua smenio zbog protivljenja stavu vlade da ne treba uvoditi vanredno stanje na Kosovu zbog zaštite od širenja korona virusa, koje je zahtevao predsednik Hašim Tači.

U nameri da zatraži opoziv vlade, Demokratski savez su podržale stranke Ramuša Haradinaja i Fatmira Ljimaja. Za sazivanje vanredne sednice skupštine potreban je potpis 41-og poslanika a za obaranje vlade prosta većina od 61 poslanika.

Mediji u Prištini spekulišu da bi skupština na ovu temu mogla da zaseda sutra ili u ponedeljak.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво