Kurti o sastanku s Tačijem: Nije da se ni u čemu ne slažemo

Kosovski predsednik i premijer Hašim Tači i Aljbin Kurti održali su dvočasovni sastanak posle kojeg su održali odvojene konferencije za medije.

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da će u nastavku dijaloga sa Beogradom, Prištinu predstavljati "ujedinjeni politički lideri".

"Za stolom ćemo biti ujedinjeni kao Kosovo - radi očuvanja državnog interesa i evroatlantske perspektive. Nacionalni interes je iznad svega", rekao je Tači nakon dvočasovnog sastanka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Prištini.

Naveo je da je u nadležnosti vlade da donese odluku o taksi, odluku koja je u nacionalnom interesu.

Tači je dodao da je sastanak sa Kurtijem bio neophodan "za dobrobit građana, zemlje, za budućnost", istakavši da su se konsultovali o daljim koracima koje treba da preduzmu kosovske institucije.

"Razgovarali smo o pitanjima unutrašnje i spoljne politike, nacionalnim interesima, prioritetima, reformama koje bi trebalo da se preduzmu ka evropskoj perspektivi, ulozi i osnaživanju Kosova na međunarodnoj areni, kao i dijalogu Kosovo–Srbija", rekao je Tači i zaključio da ima više stvari koje ga sa Kurtijem spajaju nego što ga dele.

Odvojena konferencija Kurtija

Kurti je na zasebnoj konferenciji za novinare kazao da je sa Tačijem razgovarao uglavnom o spoljnoj politici.

"Spomenuli smo dijalog, naravno kada smo razgovarali o dijalogu, izrazili smo stavove jedni drugih, ali za sada ne mogu da kažem više, jer ne mogu da utvrdim da je izgrađeno odgovarajuće poverenje", rekao je Kurti.

"Postoji saglasnost oko nekih stvari od ranije, ovde se ograničavam na to da pomenem mini-šengen. Nije da se ne slažemo ni u čemu", zaključio je Kurti.

 

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво