Organizacija "Srbija 21" izlazi na izbore

Srbija 21 – Centar za buduću Srbiju saopštio je da će učestvovati na predstojećim parlamentarnim izborima, te da je borba kroz institucije jedino što je primereno Srbiji.

"Učešće na izborima i borba su jedini način da promenimo vlast Aleksandra Vučića", rekao je Marko Đurišić iz "Srbije 21".

Kaže da su se borili "možda i u težim uslovima nego što su bili danas" i da su uspeli da se izbore s tim tokom devedesetih, a da sada žele da iskoriste svoje iskustvo za modernu i evropsku Srbiju.

Naglašava da žele da naprave jak građanski politički pokret koji će smeniti Aleksandra Vučića.

Đurišić je rekao da je "Srbija 21" u proteklom periodu obavila razgovore u više od 100 gradova i opština širom Srbije, te da je, kako je naglasio, nedvosmislen zaključak svih tih razgovora da je jedini pravi način za promenu vlasti Aleksandra Vučića i sistema SNS-a kroz institucuje i na izborima.

"Naša pozicija u odnosu na vlast je svakako opoziciona, ali ono što mi zaista želimo da budemo jeste istinska alternativa vladajućem režimu", naveo je Đurišić.

Rekao je da će se u nedelju dogovoriti o načinu nastupa na izborima, kao i da će razgovarati o tome ko će biti nosioci na listama na predstojećim izborima.

Prema njegovim rečima, optužbe da su oni "Vučićeva opozicija" govore o tome da oni koji optužuju nemaju nikakve nove ideje.

On je takođe rekao da "Srbija 21" zna kako je moguće promeniti vlast, a da je početak tog procesa ujedinjenje svih demokratskih snaga.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво