Novi performans zbog takse u Prištini, lutke sa likovima Kurtija i Brnabićeve

Kosovski premijer Aljbin Kurti negativno je odgovorio na zahteve SAD za hitno ukidanje takse na srpske proizvode, prenose prištinski mediji i dodaju da će to imati velike posledice za Kosovo. Ispred zgrade vlade u Prištini pristalice Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja održale su performans protiv ukidanja takse.

Američki izvori portala Ekspres naveli su da će krajem nedelje Ričard Grenel, američki posrednik u dijalogu razmotriti dalje korake ukoliko Kurtijeva vlada do tada ne ukine taksu.

Kako Ekspres saznaje Kurti je već negativno reagovao na zahteve Amerikanaca.

Ne zna se tačno šta će Amerika uraditi, ali suspenzija investicija i ukidanje pomoći koje SAD pružaju Kosovu 20 godina mogu biti neke od mera.

Isti izvori su za Ekpres rekli da su SAD očajne zbog DSK-a, koji nije ubrzao izvršenje obaveza oko dogovora i koordinacije sa SAD u vezi sa ukidanjem takse.

Od Kurtija je iz više zapadnih centara zatraženo ukidanje takse, uključujući američkog državnog sekretara Pompea.

U međuvremenu je odložena sednica kosovske vlade, ali ne zbog neslaganja koalicionih partnera oko ukidanja takse na srpske proizvode, kako je prvobitno bilo javljeno, već zbog nedovršenog pratećeg materijala.

Istovremeno, ispred zgrade vlade pristalice Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja održali su performans protiv ukidanja takse.

Simbolično su postavili lutke sa likovima Aljbina Kurtija i Ane Brnabić i postavili natpise "Aljbine, da li Srbija prolazi ili ne prolazi" i "Narod ne zaboravlja, Srbija ne prolazi".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво