Đurić: Kurti ponovo preti Srbiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je za Kosovo Onlajn da Aljbin Kurti tendenciozno pitanje nelegalno formirane kosovske vojske koristi za pretnje Srbiji i srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji.

Marko Đurić je rekao da je to kulminiralo najavom da će uvesti obavezno služenje vojnog roka, a sada tu temu koristi i za politički obračun sa suparničkim političkim strankama u Prištini.

"Ne želeći da budem uvučen u međualbanske političke borbe za moć i uticaj, podsetiću samo da Srbija smatra da je Kfor jedina legalna oružana sila u našoj južnoj pokrajini, u skladu sa Rezolicijom 1244 Saveta bezbednosti UN. Stoga su i garancije Kfora i NATO-a da takozvana kosovska vojska neće imati pristup opštinama sa srpskom većinom na severu pokrajine jedini moguć racionalan stav po ovom pitanju", istakao je Đurić.

Prema njegovim rečima, svaki drugačiji stav za posledicu bi imao drastično pogoršanje bezbednosnih prilika u regionu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво