Milinčić: Priština izmislila reciprocitet da skrene pažnju

Glavna i odgovorna urednica Sputnjika u Beogradu Ljubinka Milinčić kaže za RTS da zvaničnici u Prištini smatraju da vreme radi za njih i da će Srbiju neko naterati na nešto, ali da su, kako ocenjuje, pogrešili i preračunali se.

Glavna i odgovorna urednica Sputnjika u Beogradu Ljubinka Milinčić smatra da ne treba praviti paniku zbog koronavirusa.

"Čujem da su Kinezi već našli vakcinu. Kada uzmemo apsolutne brojke, onda se vidi da to nije najveća epidemija koja je zadesila planetu. Jasno mi je zašto se Italijani ljute na zatvaranje granica i prekidanje poslova, ali to je izgleda jedini način borbe", kaže Milinčićeva.

Ističe da u odnosu sa Prištinom nema nikakvog reciprociteta.

"Oni su uveli takse bez ikakvog razloga i povoda jer pre toga nisu poštovali ništa od onoga što su potpisali. Onda su uveli takse i sad trguju tim taksama. Njih užasno nervira što Srbija lobira da se smanji broj onih koji su priznali Kosovo", objašnjava Ljubinka Milinčić.

Smatra da je reciprocitet izmišljen da skrene pažnju. 

"Oni čekaju, ali mislim da su se preračunali. Misle da vreme radi za njih i da će se nešto desiti, pa će neko nas naterati na nešto. Izgleda da su pogrešili. Meni se čini da vreme ovog puta radi za nas", smatra Milinčićeva. 

Kaže da je Srbija navikla na pritiske, nekada jače, nekada slabije.

"Stalno se vrši pritisak na nas. Ostaje nam da se ne damo. Njihovo je da traže, naše je da se borimo za ono što nama odgovara. Znamo da je teško, a nikad nije ni bilo lako. Ne smemo da damo ono što je naše, bez obzira što je neko rešio da Grenel mora čudesa da napravi i da Amerika pred izbore treba da ostvari spoljnopolitički uspeh", naglašava Ljubinka Milinčić. 

Što se tiče izbora u Srbiji, glavna urednica Sputnjika u Beogradu kaže da su veliki planovi Srpske napredne stranke realni.

"Predsednik partije mobiliše svoje članstvo i za to se koriste različite metode. Jedna od njih su i prognoze da će biti teško, što je poziv da se izađe i glasa. Objektivno, SNS-u u ovom trenutku ne preti opasnost da neće dobro proći na izborima i da će imati mali rezultat. Svi oni to znaju, ali neće da prođu kroz situaciju u kojoj se svojevremeno našao Boris Tadić, kad su svi mislili da je pobedio, pa nisu ni izašli na izbore", kaže Ljubinka Milinčić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво