Gojković: Trifunović zlonameran ili maliciozan

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković odgovorila je predsedniku PSG Sergeju Trifunoviću koji je njoj i poslanicima SNS-a uputio pismo u kojem negoduje, jer nije usvojen zakon o lečenju dece u inostranstvu, da joj je žao što joj nije lično predao to pismo kako bi mu objasnila da "ne zna ništa".

Maja Gojković je rekla da je Trifunović ili zlonameran ili maliciozan, jer je, kako je navela, odlučio da blati one koji vode zemlju koristeći najniže emotivne osećaje spominjući decu.

Podsetila je da je predsednik Aleksandar Vučić dok je bio premijer osnovao Fond za lečenje dece od retkih bolesti i dodala da pre njega niko to nije uradio.

"Mogao je taj Đilas, vodio je nekakav fond i nekakve kancelarije predsednika države. Mogao je privatno, pošto je on milioner i milijarder, privatno da formira fondaciju - Đilas", rekla je Gojković.

Upitala je i zašto Trifunović nije uputio pismo i Mariniki Tepić u kojem je mogao da je pita šta je uradila kao pokrajinski ministar za omladinu i sport.

"Ponosna što je Aleksandar Vučić omogućio da se leče deca u našoj državi, kao i zbog toga što je u budžetu Ministarstva zdravlja opredeljen milionski iznos za Fond za lečenje dece", navela je Gojkovićeva.

Prema njenim rečima, za koji dan će se u skupštini raspravljati i o Zakonu o igrama na sreću, ističući da će se 40 odsto sredstava koje država dobija odvajati upravo u te svrhe.

"Ova država zaista mnogo radi za budućnost naše dece i svaki život našeg deteta nam je izuzetno vredan, ali nekim ljudima ne vredi ništa objašnjavati", rekla je Gojković iz poslaničke klupe.

Ona je dodala da Trifunović "nije glup čovek" i da tačno zna gde gađa i koga vređa, ali ne zna, kaže Gojkovićeva, da građani Srbije cene ljude koji nešto rade i kojima nije svrha postojanja u politici da šalju lažne vesti.

"Sačekajmo taj dan izbora, da vidimo koliko politika Aleksandra Vučića, čobanice Maje i njenih kolega iz SNS-a, i naših koalicionih partnera vredi, koliko vrede ostali učesnici u tom izbornom procesu, a koliko će ljudi, kao za budućnost Srbije i za budućnost naše dece, izabrati taj bojkot koji on onako svesrdno propagira", poručila je Gojkovićeva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво